מהי חרדת חנק

חרדת חנק היא תחושה של חוסר באוויר לנשימה. בזמן התקף של חרדת חנק האדם בטוח שהוא עומד להיחנק ולמות, על אף שלא כך הדבר. החרדה מורגשת בגוף ועיקר הסבל נמצא באזור הגרון והחזה.

 

רגש החרדה הטבוע בכל אחד מאיתנו נובע מתוך יצר הישרדותי, ובמקרי חירום הוא אמור להציל חיים – לכן הוא משתק כל מחשבה או פעולה שאינה מקדשת את מטרת ההישרדות.
לדוגמה: אם רץ מאחוריכם אריה, הגיוני ואף חיוני שתרגישו חרדתיים, והחרדה הזו תניע אתכם לפעולה שתציל את חייכם. אתם תעצרו כל פעולה אחרת שעשיתם באותו הרגע, ותתמקדו רק בלהגן על עצמכם מפני האריה. וזהו מנגנון מצוין.

 

אבל מה קורה כשהחרדה תוקפת גם במצבים שאינם מקרי חירום? אדם החווה התקף חרדת חנק יפסיק את כל פעילותו הרגילה (גם אם היא חשובה ביותר) שכן החרדה שתקפה אותו מתגברת על כל דבר אחר. כלומר, זהו מצב בו אנו מתנהגים כאילו נחשפנו לסכנה כלשהי, גם כשאנחנו בטוחים.

 

חרדת החנק יכולה להתלוות לרוב מצבי החרדה, אך היא יכולה להופיע גם לצד OCD ופוסט טראומה. כמו כן, חרדת חנק הרבה פעמים מתלווה למתחים יום יומיים, כגון: החשש מעשיית טעות, חשש מקבלת החלטות לקויה בתחום האישי או המקצועי, פחד מכישלונות, התמודדות עם מצבים חברתיים שונים ועוד.

למעבר לווטסאפ לתיאום שיחה
2022 © כל הזכויות שמורות למכון פסגות לטיפול והכשרה בע”מ
דילוג לתוכן